קבוצות תזונה בתבונה לארגונים

סדנאות "תזונה בתבונה" לעובדים מיועדות לארגונים המעוניינים לשפר את תחושת הwell-being של העובדים ( בריאות פיזית ונפשית ) מתוך הבנה שעובד שטוב לו, הינו עובד יותר טוב. מדובר על סדנאות קבוצתיות של 10 מפגשים שבועיים המתפרשים על פני כ-3 חודשים שמהווים פרק זמן בו ניתן לבצע שינויים ולראות תוצאות. המשתתפים מקבלים מעין קורס תזונה בתבונה בו המטרה שיהפכו לתזונאים של עצמם– "ארגז כלים" לחיים, בו ידעו להתנהל תזונתית בעבודה, בסופ"שים, במסעדות ובארועים שונים.

המפגשים יכולים להיות פרונטליים אצלכם בארגון או במתכונת און-ליין.

המשתתפים יקבלו המלצות והנחיות תזונתיות להרכבת תכנית אכילה, במידת הצורך, יתבצעו שקילות ומדידות אישיות ( שקילה, מדידת אחוזי שומן והיקפים). במהלך המפגשים יועבר ידע תזונתי מבוסס מדעית, חידושים ועדכונים מבוססי מחקר, כלים תזונתיים ומיומנויות התנהגותיות לשינוי הרגלי אכילה.

השיטה שלי המשלבת בין כלים תזונתיים לכלים קוגנטיבים התנהגותיים, מובילה לשינוי הרגלי אכילה, וביטול האכילה "על אוטומט", כי ה"קול בראש" וצריך ללמוד להקשיב לו.

כל מפגש מורכב מנושא אחר הקשור בתזונה נבונה.

דוגמאות לנושאי המפגשים:

מפגש ראשון - תזונה בתבונה כאורח חיים. סבב הכרות ומטרות: להעלות נושאים בתזונה שמעניינים ומעסיקים את המשתתפים. הבנת חשיבות דיאטה מותאמת אישית, תוך הפרכת דיאטות "שונות ומשונות", יתרונות ניהול יומן אכילה וסיום עם "טיפים" ראשונים לתזונה בתבונה.

המפגש הראשון הינו טריגר שפותח את הסקרנות והמוטיבציה לקראת הלמידה החוויתית שתתרחש במפגשים הבאים.

בתום המפגש הראשון מקבלים תכנית אכילה לדוגמה, עם התאמות אישיות לכל משתתף.

המפגשים הבאים מגוונים, חלקם בעלי תוכן תזונתי וחלקם מתמקדים בשינוי תפיסתי- מחשבתי המביא לשינוי התנהגותי בהרגלי אכילה.

נושאי המפגשים מותאמים לסוג הקבוצה, מטרת הקבוצה, הרכב הקבוצה ומאפייניה.

דוגמאות לנושאי מפגשים:

  •  הכרת הבסיס לתזונה בתבונה – מהן הכמויות המומלצות  להרזייה: טבלת קבוצות המזון - "תרגיל" בבניית תפריט מאוזן מכל קבוצות המזון.
  • אכילה בקשיבות (mindfullness) - ה"איך" אוכלים, לא פחות חשוב מה"מה".
  • הפחמימות: איך, כמה ולמה? הפרכת מיתוסים על פחמימות. הכרת סוגי הפחמימות, איך הפחמימות "מתנהגות" בתוך הגוף. חשיבותם למצב הרוח ופעילות המוח, חשיבותם לביצועים בספורט, וחשיבותם להשגת משקל/הרכב גוף תקין.
  • חלבונים ושומנים. חשיבות החלבון לגדילה, לבניית שריר ועוד. סוגי חלבון והנחיות לחלבון בתפריט. הכרת סוגי השומן והמלצות לשומן באוכל.
  • סולם רעב-שובע והקשבה לגוף.
  •  תזונת ספורט: מה אוכלים לפני אימון, ואחרי אימון. חשיבות התזונה לביצועים הספורטיביים ולהישגים. חשיבות התזונה להשגת הרכב גוף תקין: מסת שריר מול מסת שומן.
  • "אכילה בחוץ" -  הנחיות וטיפים ל– נופשים, חגים ומסעדות . רעיונות לסנדוויצ'ים / ארוחות לנו לעבודה, ולילדים לבית הספר..
  • "סיור וירטואלי" בסופר : לימוד של בחירות מזון נכונות, איך להיות צרכנים יותר נבונים ולא "לטבוע  בים" של היצע ושפע. קריאת תוויות מזון. סימון תזונתי.
  • מיקרונוטריאנטים:  ויטמינים, מינרלים ואנטיאוקסידנטים, החשובים במעגל החיים. איך תזונה משפיעה על בריאות וחולי. "פענוח" בדיקות הדם, והמשמעות שלהם לבריאות שלנו.
  • דפוסי אכילה, איזה סוג אכלן אני, כלים קוגנטיביים התנהגותיים לשינוי הרגלי אכילה.
  • סיכום, איך שומרים מכאן והלאה?  הדיאטה הים תיכונית כפתרון בריא ונוח לאמץ כאורח חיים. עקרונות הדיאטה הים תיכונית, תועלתה והיישום שלה.
teacher

לפרטים נוספים

אנא הזן את השם שלך.
אנא הזן מספר טלפון תקין.
אנא הזן הודעה.