תזונת ספורט – חשובה ונחוצה למגוון מטרות:
השגת/שמירת משקל גוף תקין: כמה מכם מכירים את זה, שאתם מתאמנים באופן קבוע, ובכל זאת לא מצליחים להרזות? ע"י התאמת תפריט למידת וסוג הספורט, ניתן להגיע למשקל תקין.
השגת הרכב גוף נכון: העלאת מסת שריר, והורדת מסת שומן. הרכב הגוף יותר חשוב מהמשקל, כלומר יש להגיע לאחוז שומן תקין.
אחוז שומן תקין לגברים: 10%-20% ממשקל הגוף
אחוז שומן תקין לנשים: 20%-30% ממשקל הגוף.
ייתכן ומשקלו של אדם לא ירד, למרות שהרזה ע"י הורדת אחוזי שומן, מכיוון שבמקביל העלה מסת שריר, והרי רקמת שריר שוקלת פי כמה מרקמת שומן.
תזונת ספורט משפרת ביצועים ספורטיביים ומונעת פציעות: אכילת פחמימות בטיימינג הנכון (לפני ואחרי אימון), תספק אנרגיה זמינה לשריר בזמן האימון, ותגרום למילוי מאגרי הגליקוגן בשריר לאחר האימון. הוספת חלבון לאחר אימון תגרום לבניית והתאוששות שריר.
אכילה מומלצת סביב אימון:
לפני אימון –כ 15 דקות לפני תחילת האימון, יש לאכול פחמימה שנספגת מהר
כגון: 1 בננה או 2 תמרים.
פחמימה כזו תספק אנרגיה זמינה לשריר, תוך כדי האימון, ותדחה את השימוש של השריר בגליקוגן (מאגרי פחמימה בתוך השריר). בכך נדחה את שלב התעייפות השריר, ונוכל לשפר השגים גם בעצימות, וגם באיכות ומשך האימון.
אחרי אימון – יש לאכול פחמימה + חלבון
כגון: לחם (פחמימה) + ביצה/טונה/פסטרמה/גבינה ( חלבון)
או פסטה/אורז (פחמימה) + עוף/דג (חלבון)
לאחר האימון, הפחמימה תגרום למילוי מאגרי הגליקוגן לאחר שהתדלדלו במהלך האימון, והחלבון יגרום להתאוששות ובניית שריר. השילוב של שניהם הוא חיוני. אם חלילה נוותר על הפחמימה, מאגרי הגליקוגן לא יתמלאו, ומאימון לאימון, במקום לשפר ביצועים, נרגיש התעייפות או "דריכה במקום".
ואם לא נאכל כמות מספקת של חלבון, לא רק שהשריר לא יוכל להבנות, אלא יש קושי גם בהתאוששות שריר.